Vanilkový suchar s anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový suchar s anýzem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10917 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 107,2mg |
Vláknina | 940,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový suchar s anýzem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky umícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho ke žloutkové pěně spolu s moukou, práškem do pečiva a anýzem. |
3 | Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Po vychladnutí chlebíček nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na plech a usušíme v mírně teplé troubě. |
5 | Suchary obalíme ve vanilkovém cukru. |