Rybízové dortíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízové dortíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10498 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
250 g | Rybíz červený |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 122,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízové dortíčky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Po lžících do něj zašleháme cukr a žloutky, přidáme citronovou kůru a šťávu a zlehka vmícháme mouku. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s okrajem a upečeme dozlatova. |
3 | Z upečeného vláčného piškotu hned vykrajujeme vroubkovaná kolečka a necháme je vychladnout. Na povrchu koleček vytvoříme obrubu z ušlehané smetany a do středu nasypeme omytý rybíz oslazený vanilkovým cukrem. |