Hermelín s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín s brusinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10382 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Brusinky |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 44,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 81,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr krupice, Olej stolní, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté brusinky posypeme cukrem a vaříme je za stálého míchání asi 10 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Hermelíny rozkrojíme na dva silnější plátky. Obalíme je ve vejci a ve strouhance a osmažíme na rozehřátém oleji. |
3 | Teplý sýr ozdobíme brusinkami. |
Poznámka
Můžeme použít i brusinkový kompot.
Chuťově velmi dobrý recept, jen nevím, jestli by nebylo lepší smažit sýr v celku, protože i když jsem ho obalila dvakrát, tak i přesto mi vytekl.