vložit recept

Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií

Čerstvé hrušky plněné nivou
Recept číslo: 30958

Čerstvé hrušky plněné nivou

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je… Více »

Vánoční pudink po anglicku
Recept číslo: 45808

Vánoční pudink po anglicku

Autor: kvapil
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Na mírném ohni v hrnci vaříme směs želé s nadrobno nasekanými datlemi, opláchnutými rozinkami, vodou a jedlou sodou. Směs přivedeme k varu, přidáme máslo a mícháme dokud se máslo nerozpustí, stáhneme… Více »

Horký svařák
Recept číslo: 38411

Horký svařák

Autor: hrnek
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme skořici, limetkovou a pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, cukr, badyán, hřebíček a brandy. Zahřejeme pod bod varu, promícháme a stáhneme ze sporáku. Ihned… Více »

Staročeské vánoční pití
Recept číslo: 51832

Staročeské vánoční pití

Autor: vassova
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Sušené švestky, hrušky a meruňky opláchneme teplou vodou a ovoce vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme skořici, med, hřebíček. Všechno na mírném ohni pod poklici povaříme doměkka. … Více »

Vánoční punč
Recept číslo: 52079

Vánoční punč

Autor: brazda
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Čaj vsypeme do konvice, zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou necháme alespoň 4 minuty louhovat. Poté ho přecedíme do kastrolu, přimícháme med, rum a zázvorový sirup. Punč zahřejeme a podáváme s… Více »

Německý punč
Recept číslo: 52080

Německý punč

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Ve vodě svaříme cukr, odstavíme a přimícháme víno, zahřátý rum a citronovou šťávu. Punč podáváme horký. Více »

Vinný punč s jablečným džusem
Recept číslo: 52082

Vinný punč s jablečným džusem

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci promícháme zelený čaj, vodu, víno, džus, cukr, citronovou šťávu, přidáme skořici, hřebíčky a zhruba 10 minut vaříme na velmi mírném plameni. Punč scedíme a podáváme horký s plátky citronu. Více »

Grog z pálenky
Recept číslo: 52084

Grog z pálenky

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Med zahříváme v hrnci. Do tekutého medu přidáme máslo a ještě prohřejeme, nevaříme. Na závěr vmícháme pálenku (slivovici) a pečlivě promícháme. Více »

Likér ze slazeného mléka
Recept číslo: 52085

Likér ze slazeného mléka

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Kondenzované mléko v neporušené plechovce vložíme do hrnce a na mírném plameni vaříme alespoň 3 hodiny. Poté necháme mléko vychladnout, otevřeme a v mixeru rozmícháme s po částech přilévaným rumem a… Více »

Likér s anýzem
Recept číslo: 52086

Likér s anýzem

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do nádoby s víkem vsypeme anýz, zalijeme vodkou a pod přikrytím necháme asi 14 dní louhovat. V kastrolu svaříme vodu s cukrem a necháme vychladit. Do vody vmícháme přecezenou anýzovou vodku a… Více »

Horké kořeněné víno s ovocem
Recept číslo: 52087

Horké kořeněné víno s ovocem

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci smícháme koňak s vínem, přidáme cukr, hrozinky, koření a pokrájený citron. Zahříváme, až je nápoj horký, ale nevaříme. Před podáváním vyjmeme koření. Víno podáváme horké. Více »

Grog z čaje a vína
Recept číslo: 52090

Grog z čaje a vína

Autor: brazda
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Čaj v konvici přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat alespoň 3 minuty. V hrnci svaříme vodu s cukrem, v jiném hrnci svaříme víno se skořicí. Čaj a víno se skořicí přecedíme do cukrového roztoku a… Více »

Horké víno s kořením
Recept číslo: 52092

Horké víno s kořením

Autor: Haas
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V kastrole smícháme víno, cukr, pomerančovou šťávu a koření a na mírném plameni zahříváme, ale nevaříme. Horký nápoj necháme pod poklicí uležet do druhého dne. Poté scedíme, zahřejeme a podáváme s… Více »

Domácí malcao likér
Recept číslo: 52914

Domácí malcao likér

Autor: vassova
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Vodu vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přilijeme malcao a spolu dobře rozšleháme a necháme vychladnout. Do vychladlé malcaa vlijeme brandy, opět dobře promícháme. Hotový likér nalijeme do lahví,… Více »

Čaj ze švédské kuchyně
Recept číslo: 53056

Čaj ze švédské kuchyně

Autor: ruda
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Mléko vlijeme do kastrůlku, vsypeme krupicový cukr, a přivedeme k varu. Do čajové konvice vsypeme černý čaj. Zalijeme ho horkým mlékem. Konvici přiklopíme a necháme 5 minut vylouhovat a čaj scedíme. … Více »

 
 
 
\
TOPlist