Tradiční vánoční pokrmy z ryb
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Obrázek

Vánoce bez ryby, to si mnoho Čechů nedovede představit. Úprava ryb má u nás dlouhou tradici, a tak není důvod se omezovat na smaženého kapra v trojobalu. Vyzkoušejte letos nějaký staročeský recept na štědrovečerní rybu,určitě nebudete litovat.

Kapr namodro

  • 1 celý kapr

  • 100 ml octa

  • 2 cibule

  • 2 mrkve

  • 1/2 bulvového celeru

  • 1 kořenová petržel

  • 10 kuliček černého pepře

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 bobkové listy

  • šťáva z ½ citronu

  • sůl

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, mrkve, celer a petržel oloupeme a pokrájíme na kostky. V hlubokém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní veškerou zeleninu, černý pepř, nové koření, bobkový list a ocet a na mírném ohni vaříme 30 minut. Mezitím si připravíme kapra – omyjeme ho, vykucháme a zbavíme šupin, dáváme však dobrý pozor na to, abychom nepoškodili kůži. Zevnitř kapra nasolíme a potřeme citronovou šťávou. Kapra vložíme do hrnce a udržujeme těsně pod bodem varu, pošírujeme asi 20 – 30 minut, dokud není kapr uvnitř hotový. Kapra namodro podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.

 

Komentáře

\
TOPlist