Přání a koledy

Posílejte vánoční přání, zpívejte koledy a písničky, vzpomeňte si na říkanky


Obrázek

K Vánocům patří posílání přání, koledy a písničky. V adventním období děti recitují Mikuláši říkanky, na Štědrý den si s nimi zkracují dobu čekání na dárky a také za ně Ježíškovi nějakou vánoční básničkou děkují.

Vánoční přání se v současnosti posílají textovými zprávami a e-maily. Změňte to a letos je posílejte poštou! Je mnoho možností, bude to nejen mnohem víc osobní a pro adresáty určitě milé překvapení.

Koledy byly a jsou neodmyslitelnou součástí vánočního období. Dnes je ale slyšíme především na různých vánočních trzích a akcích, a také v kostelích. Zazpívejte si je o Štědrý večer doma - umí ještě víc zpříjemnit vánoční atmosféru.

ObrázekObrázek








Vánoční písničky nás také provází celou vánoční dobou. Mnoho jich určitě znáte, ale asi se spokojíte jen s jejich poslechem. Když si je ale budete sami zpívat, bude váš vánoční čas zcela jistě veselejší.  

Říkanky se zimní,  mikulášskou a vánoční tématikou si určitě každý z dob svého dětství ještě pamatuje. Naučte je i vaše děti – Mikuláš, anděl i čerti, ale také Ježíšek je za ně určitě odmění.

 

Udělejte Vánoce příjemnější sobě i ostatním...

Vánoční přání Koledy Písničky Říkanky
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

 

 

\
TOPlist